Page 94 - 20201UPL katalógus
P. 94

            ATS KRISTALLIN
Egy különleges gyártási folyamatnak köszönhetően a gyártó által előállított és kétszeresen stabilizált ammóni- um-tioszulfát kristályos formulációba került. Ezzel jelen- tősen megnőtt az eltarthatósága és erősen csökkent az összeállásra való hajlama, összehasonlítva a nem vagy csak egyszer stabilizált készítményekkel. Amennyiben a készítmény a hosszú tárolás során mégis összeállna, az semmilyen formában nem befolyásolja a hatásosságát.
FELHASZNÁLHATÓ
A terméket teljes virágzástól a középső virágok szirom- hullásáig, annak időtartamától függően egyszer, illetve kétszer alkalmazzuk. Ebben a periódusban nagy men- nyiségű nitrogént és ként biztosítunk a növény számára a néhány nap múlva kezdődő intenzív sejtosztódás időszak előkészítésére. Kezelés során a magas dózis hatására a növény sokkot kap, az etilénszint megemelkedik, ennek köszönhetően, illetve a perzselő hatásnak mintegy mel- lékhatásaként számíthatunk a virágszám csökkenésére. A készítmény hatóanyaga tisztán fizikai úton avatkozik be a növény életébe azzal, hogy leperzseli a még meg nem termékenyült virágok bibéit. A növényt ért – rövid ideig tartó – sokkhatás megemeli az etilénszintet, amely tovább erősíti a termésritkító hatást.
TECHNOLÓGIAI JAVASLAT
Termésritkításra javasolt dózis 12-18 kg/ha.
A folyékony ATS-hez hasonlóan, itt is a a könnyen ritkítható fajoknál az alacsonyabb dózis, a nehezebben ritkíthatók- nál a magasabb dózis használata javasolt.
A termék alkalmazásakor ideális léghőmérséklet 15–22 °C. Vízben kiválóan oldódik.
Kijuttatásnál feltétlenül figyeljünk arra, hogy a permetlé csak száraz felületre kerüljön, és lehetőleg 24 órán belül ne nedvesedjen újra.
Közvetlenül eső után vagy harmatos felületre kipermetez- ve a termék perzselést okozhat!
Tápanyag-utánpótlás és terméskiegyenlítés céljából 2 ke- zelés javasolt. Általánosan ajánlott dózisa 15 kg/ha.
A második alkalmazás ideje akkor van, amikor az egyéves részeken a virágok kinyílnak.
 HATÓANYAG- TARTALOM
96-98% ammónium-tioszulfát
KISZERELÉS
25 kg-os papírzsák
 94
 

   92   93   94   95   96