Page 80 - 20201UPL katalógus
P. 80

     80
TONIVIT
A Tonivitos kezelés fejlettebb gyökérrendszer kialakulását eredményezi. Hatására javul a gabonafélék és repce víz- háztartása és erősödik a szervetlen tápanyagok felvétele a talajból, melynek következtében a kezelt kultúrák kon- díciója és a környezeti hatások által kiváltott stressz-tole- ranciája lényegesen jobb. Gabonaféléknél az őszi bokro- sodás kedvezőbb lesz, repcénél pedig télnek ellenállóbb, jobban gyökeresedett állományok alakulnak ki a kezelést követően, melyekben az ősszel meginduló virág-szintézis is teljesebb lesz.
JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
Minden szántóföldi kultúrában 1,0-1,5 l/ha dózisban, a kultúrnövény 2-8 leveles állapota között használható, 250 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.
Elsősorban őszi vetésű gabonafélékre és repcére fej- lesztett biostimulátor. Hatásának alapja az Ascophyllum nodosum tengeri algából előállított GA 142 alga - extrak- tum és a benne található biológiailag aktív hatóanyagok - oligoszacharidok, betain, vitaminok, hormonok, poliami- nok- által kiváltott Physio-aktivátor hatás, melynek számos előnye van a gabonafélék és őszi káposztarepce korai fej- lődésére:
Gabonafélékben 2-3 leveles fenológiai állapotban 1 l/ha dózisban alkalmazva, illetve őszi káposztarepcé- ben 4-6 leveles állapotban 1 l/ha-os dózisban ősszel kijut- tatva növeli a talajon keresztüli tápanyagfelvételt és mű- trágya hasznosulást (tápanyag-felvevő enzimredszerekre hatva), ezáltal pozitívan befolyásolja a kezelt növények gyö- kérzetének fejlődését. Permetezést követően növekszik a klorofill koncentrációja a levelekben, egyidejűleg a levélzet fotoszintetikus aktivitása is jobb lesz. A Tonivit hatásfoka a hőmérséklet csökkenésével nagyságrendekkel gyengébb, ezért fontos a készítmény megfelelő hőmérsékleten törté- nő kijuttatása.
 ÖSSZETÉTEL
GA 142 algakrém + 13% P2O5 + 5% K2O
MUNKA-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ
0 nap
MÉHEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
nem jelölésköteles
VÍZI SZERVEZETEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
nem jelölésköteles
TÁROLÁSI KÖRÜLMÉNYEK:
száraz, hűvös, de fagymentes, +5 és +30 oC közötti hőmérsékletű, jól szellő- ző, napsütéstől védett, fedett helyen
KISZERELÉS
5 l-es műanyag kanna
KOMPATIBILITÁS ÉS KIJUTTATÁSI ELŐÍRÁSOK
• A Tonivit a legtöbb gyomirtó és rovarölő szerrel, illetve lombtrágyával kompatibilis, de ennek ellenőrzése felhasználás előtt szükségszerű!
• Termésnövelő termékekkel keverhető. Mindig a kombinációs termék gyártójának technikai leírását kell figyelembe venni a kijuttatásnál. Klórmekvát tartalmú készítményekkel nem keverhető.
• Önmagában kijuttatva Silwet Star 0,05 %-os koncentrációjával növelhetjük a permetlé fedését és a hatóanyag felszívó- dását a viaszos levélfelületeken.
• A Tonivitet mindig utoljára adjuk a tankkeverékhez.
   KULTÚRA
 FELHASZNÁLÁS CÉLJA
 A KIJUTTATÁSHOZ SZÜKSÉGES
 KIJUTTATÁS IDEJE
(FENOLÓGIAI ÁLLAPOT SZERINT)
 SZER (L/HA)
 VÍZ (L/HA)
 repce
 növénykondícionálás
 1,0
 250
 2 – 3 leveles állapot között (BBCH 12-13)
 kalászosok
 növénykondícionálás
 1,0
 250
 4 – 6 leveles állapot között (BBCH 14-16)
 szántóföldi kultúrák
  növénykondícionálás
  1,0 – 1,5
  250
  2 – 8 leveles állapot
    
   78   79   80   81   82