Page 46 - 20201UPL katalógus
P. 46

  DELTAPHAR 25 EC HATÁSMECHANIZMUS
 HATÓANYAG-TARTALOM
 25 g/l deltametrin
 FORMULÁCIÓ
 EC (emulzióképző koncentrátum)
 FORGALMAZÁSI KATEGÓRIA
II.
 MUNKA-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ
 0 nap
 MÉHEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
 kifejezetten kockázatos
 VÍZI SZERVEZETEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
 kifejezetten veszélyes
 ELTARTHATÓSÁG
a gyártó által vállalt eltarthatósági idő 3 év
 KISZERELÉS
 1 l-es műanyag flakon ás 5 l-es műanyag kanna
 A készítmény hatóanyaga gyors hatású kontakt piretroid, amely hatása a rovarok széles körére terjed ki.
HATÁSTÜNET, SZELEKTIVITÁS
Széles hatásspektrumú készítmény. Számos kultúrában és rovar ellen hatásos.
JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte ese- tén nem alkalmazható!
Őszi és tavaszi búzában, őszi és tavaszi árpában, tritikáleban a levéltetvek, a vetésfehérítő bogarak és a gabonapoloskák ellen a betelepedés, illetve a tömegsza- porodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést. A bú- za-gubacsszúnyog elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat illetve fűhálózás alapján kell eldönteni.
Repcében a repcebolha imágói elleni permetezést a növény szikleveles állapotától 4 leveles állapotáig kell el- végezni. Repceszár-ormányos, repcebecő ormányos és repcefénybogár ellen betelepedéskor, károsítók egyed- számának folyamatos figyelemmel kísérése alapján cél- szerű a védekezést elvégezni.
Zöldségfélékben és gyógynövényekben a kártevő lep- kék hernyói ellen a lárvák korai (L1-L2) fejlődési állapotá- ban javasolt védekezni. Zöldségfélék, fűszer- és gyógy- növények esetében a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapján, az első telepek kialakulása előtt szükséges permetezni. A tripszek ellen a kezeléseket virágvizsgálat, molytetvek és bogarak ellen levélvizsgálat alapján kell végrehajtani. Hajtatott és szabadföldi spárgá-
Őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, tritikále
ban levéltetvek, spárgabogarak és kártevő lepkék hernyói ellen a spárgasípok betakarítását követ en kell kijuttatni.
A káposzta – és hagymafélékben, valamint egyéb via- szos levélfelülettel rendelkező zöldségfélekben a permet- léhez nedveszítőszer hozzáadása szükséges.
Dísznövényekben a levéltetvek, pajzstetvek, tripszek, ak- názólegyek és poloskák elleni védekezést a betelepedés időszakában javasolt megkezdeni. Lombrágó hernyók el- len az előrejelzés alapján, rajzáscsúcsot követő 7-10 nap múlva, a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges permetezni.
Károsító atkafajok felszaporodása esetén a készít- mény felhasználása egyik kultúrában sem javasolt, mert mellékhatásként fokozza a nőstények to- jás-produkcióját. A kijuttatás során a lémennyiséget a lombfelület nagyságától, a művelésmódtól és az alkalma- zott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasz- tani, amely a hatékony koncentráció megtartásával – meg- folyás elkerülése és a megfelelő fedettség érdekében – a javasolt értékektől eltér is lehet.
30
 KULTÚRA
 VÁRAKOZÁSI IDŐ (NAP)
  Őszi káposztarepce, tavaszi repce 45
 45
 Fejes saláta (hajtatott) 14
 14
 Cukkini / patisszon (szabadföldi és hajtatott), uborka (szabadföldi és hajtatott)
 3
 Póréhagyma, kelbimbó, kínai kel, pak-choi/bordáskel, pasztinák, sárgarépa, gyökérpetrezselyem (szabadföldi és hajtatott), retek (szabadföldi és hajtatott), fekete retek, karórépa, csicsóka, torma, vöröshagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma, újhagy- ma, metélőhagyma (szabadföldi és hajtatott), brokkoli, karfiol (fehér és zöld), karalábé, saláta, galambbegy saláta/madársaláta (szabadföldi és hajtatott), kerti zsázsa, rukkola/borsmustár (szabadföldi és hajtatott), spenót, mángold, endívia, vörös cikória, cukorsüveg-cikória, cikória gyökér, szabadföldi és hajtatott fűszernövények (menta, kakukkfű, zsálya bazsalikom, oregánó/ szurokfű, majoranna), zöldborsó, cukorborsó, szárazborsó, zöldbab (szabadföldi és hajtatott), szárazbab, fejes káposzta, (fehér káposzta, vörös káposzta), kelkáposzta, petrezselyem /levél/ (szabadföldi és hajtatott), zamatos turbolya (szabadföldi és hajtatott), zeller /levél, szár/ (szabadföldi és hajtatott), porcsin (szabadföldi és hajtatott), sóska (szabadföldi és hajtatott), tengeri spárga/szalikornia (szabadföldi és hajtatott), koriander /levél, hajtás/ (szabadföldi és hajtatott), kapor /levél, hajtás/ (szabadföldi és hajtatott), kömény /levél, hajtás/ (szabadföldi és hajtatott), lestyán /levél, hajtás/ (szabadföldi és hajtatott), angyalgyökér / levél, hajtás/ (szabadföldi és hajtatott), borágó (szabadföldi és hajtatott), rozmaring (szabadföldi és hajtatott), citromfű /Melissa/ (szabadföldi és hajtatott), tárkony (szabadföldi és hajtatott), babér (szabadföldi és hajtatott), gumós zeller
 7
 Spárga / betakarítás után/ (szabadföldi és hajtatott)
 előírás szerinti kezelés esetén nem szükséges
  46
 


   44   45   46   47   48