Page 38 - 20201UPL katalógus
P. 38

    APHOX
HATÁSMECHANIZMUS
A pirimikarb a karbamát típusú hatóanyagok közé tartozik, amely hatását az acetil-kolinészteráz enzim gátlásán ke- resztül fejti ki. Elsősorban kontakt, de gázhatással is ren- delkező készítmény.
HATÁSTÜNET, SZELEKTIVITÁS
Speciálisan a levéltetvek ellen ható készítmény, de maga- sabb dózist alkalmazva vértetű elleni mellékhatás is ta- pasztalható. A készítmény egyedülálló módon nem pusz- títja el a vértetveket parazitáló fürkészdarazsakat!
JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
A védekezést előrejelzésre kell alapozni és a kezeléseket a kártevők megjelenésekor kell megkezdeni. Elhúzódó be- telepedés, illetve felszaporodás esetén szükséges a keze- lés megismétlése.
Almában és őszibarackban a levéltetvek ősanyák utód- nemzedékei ellen, a kolóniaképzés kialakulása előtt kell védekezni. A gazdacserés levéltetű fajok esetében a nyári, ivaros nemzedékek ellen is szükséges védekezni.
Szántóföldi kultúrákban az állománykezelést növény- vizsgálatra alapozott vagy sárgatálas megfigyelés alapján, az első egyedek betelepülését követően ajánlott elkezde- ni.
Zöldségfélékben is az előrejelzés alapján, a kártevők megjelenésekor kell megkezdeni a védekezést, az utód- nemzedékek ellen pedig szükség esetén meg kell ismé- telni azt.
Káposztafélékben és mákban a permetléhez nedve- sítőszer hozzáadása javasolt. Mákban erős levéltetű fer- tőzés esetén célszerű egy másik, engedélyezett rovarölő szerrel kombinációban kijuttatni.
 HATÓANYAG-TARTALOM
500 g/kg pirimikarb
FORMULÁCIÓ
WG (vízoldható granulátum)
FORGALMAZÁSI KATEGÓRIA
III.
MUNKA-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ
3 nap
MÉHEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
nem jelölésköteles
VÍZI SZERVEZETEKRE VALÓ VESZÉLYESSÉG
kifejezetten veszélyes
ELTARTHATÓSÁG
eredeti, zárt csomagolásba, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év
KISZERELÉS
1 kg-os papírdoboz
LÉGI KIJUTTATÁS
nem engedélyezett
    38
 
   36   37   38   39   40