Page 73 - Termekkatalogus 2024
P. 73

     SILWET STAR
 HATÓANYAG- TARTALOM
80 % heptametil-trisziloxán + 20 % alliloxipolietilénglikol
FORMULÁCIÓ
SL (vízoldható koncentrátum)
FORGALMAZÁSI KATEGÓRIA
III.
KISZERELÉS
1 l-es palack
LÉGI KIJUTTATÁS
a felhasznált növényvédő szer engedélyokirata szerint
 Felületi feszültség- és habzáscsökkentő, tapadásfoko- zó adalék bármilyen növényvédő szerhez, levéltrágyá- hoz, növénykondícionálóhoz.
JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
Kertészeti és szántóföldi kultúrák védelme során a felületi feszültséget csökkentő és tapadásfokozó készítményt az alkalmazott rovar-, atka- és gom- baölő, illetve gyomirtó szer engedélyokiratban előírt dózisát tartalmazó permetléhez kell hozzákeverni. A Silwet Star használata a dóziscsökkentést nem indo- kolja!
A készítmény alkalmazása kontakt hatású gombaö- lő szerek esetében alacsonyabb (0,025 – 0,05 %-os), felszívódó hatású hatóanyagok használatakor maga- sabb (0,1 %-os) koncentrációban javasolt. A kijutta- táshoz szükséges vízmennyiséget az alkalmazott nö- vényvédő szer technológiai ajánlásának megfelelően a kultúrától, a kezelendő felület nagyságától és az al- kalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Gyomirtó szerek esetében a javasolt koncentráció 0,025 – 0,05 %. Erős egyszikű fertőzés esetén a magasabb koncentrációt kell alkalmazni.
Növényi növekedésszabályozók (regulátorok), lombtrágyák és növénykondicionáló szerek hatásos- ságának fokozására 0,1 % töménységben kell felhasz- nálni.
A Silwet Star csökkenti a permetlé felületi feszült- ségét és fokozza a tapadását, melynek eredmé- nyeképpen jobb fedettséget lehet elérni a kezelt növényeknél. A hagyományos adalékanyagok csök- kentik a Silwet Star permetléterülésre gyakorolt pozi- tív hatását, amelyet egyszerű helyszíni keverési pró- ba elvégzésével javasoljuk ellenőrizni. A Silwet Star érzékeny a túl savas vagy túl bázikus közegre, így az optimális felhasználási közege pH 4–8 között van.
A Silwet Star csökkenti a permetlevek habzását is.
» a felületi feszültség jelentős csökkentésével elősegíti a permetcsepp megtapadását és a permetlé egyenletesebb elterülését a növény felületén
» érzékeny a túl savas vagy túl lúgos közegre, így az optimális felhasználási közege pH 4,0 ­ 8,0 között van
» a készítmény csökkenti a permetlevek habzását is
» dermedési pontja +2,0 °C
» a dermedés a szer hatásosságát nem veszé­ lyezteti, de felhasználása előtt biztosítani kell a feltételeket, hogy újra felengedjen, ezért fűtött helyiségbe kell vinni
 KULTÚRA
 FELHASZNÁLÁS
 A KIJUTTATÁSHOZ SZÜKSÉGES
 SZER (%)
 VÍZ (L/HA)
 valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában
  gyomirtó szerek
0,025–0,05
a kultúrában alkalmazott lémennyiség szerint
 gombaölő szerek
 0,025–0,1
 a kultúrában alkalmazott lémennyiség szerint
 rovar- és atkaölő szerek
 0,05–0,1
 a kultúrában alkalmazott lémennyiség szerint
 regulátorok, lombtrágyák, növénykondicionálók
  0,1
 a kultúrában alkalmazott lémennyiség szerint
  ADJUVÁNSOK
73
    71   72   73   74   75