Page 71 - Termekkatalogus 2024
P. 71

         Napraforgóban a készítményt önmagában a ka- szatok 35-40 %-os nedvességtartalmánál, a várható betakarítás előtt 3-4 héttel, állományszárító készít- ményekkel kombinációban a kaszatok 25-30 %-os nedvességtartalmánál, a várható betakarítás előtt 7-14 nappal kell kijuttatni. Önmagában 1-1,5 l/ha, kombinációban 1 l/ha dózisban kell kijuttatni a per- gési veszteség csökkentésére. Elsodródás gátlására 0,35-0,5 l/ha dózisban alkalmazható a készítmény.
Szójában, borsóban a készítményt önmagában a magok 30-35 %-os nedvességtartalmánál a várha- tó betakarítás előtt 3-4 héttel javasolt kijuttatni, állo- mányszárító készítményekkel kombinációban a magok 20-30 %-os nedvességtartalmánál, a várható beta- karítás előtt 7-14 nappal kell kijuttatni földi géppel, vagy légi úton. A készítmény kijuttatható önmagában, és állományszárító készítményekkel kombinációban. Önmagában 0,5-1 l/ha dózisban, kombinációban 0,5-0,8 l/ha, illetve elsodródás gátlására 0,35-0,5 l/ha dózisban kell alkalmazni.
Egyéb mezőgazdasági kultúrákban az elsodró- dás csökkentésére 0,35-0,5 l/ha dózisban gomba- ölő, rovarölő, atkaölő és gyomirtó szerhez adagolva juttatható ki. A permetlé készítésénél a vízzel félig feltöltött tartályba először a növényvédő szert kell bekeverni, majd ezt követően a fennmaradó víz- mennyiséget betölteni. Legvégül az adalékanyagot kell a tartályba önteni, folyamatos keverés mellett. A permetezés folyamán a permetlé folyamatos keveré- sét szükséges biztosítani.
Nem javasolt a felhasznált növényvédő szer dózisá- nak a csökkentése.
A készítmény hidastraktorral vagy légi úton történő kijuttatása csak elsodródásgátló szórófej alkalmazá- sával, közepes, vagy közepesnél nagyobb (>200 mik- rométer) cseppmérettel történhet.
LABORATÓRIUMI ÉRTÉKELÉS, 2019.
Az egyes termékek 15 ml-ét és 25 ml-ét mértük ki egy Petri-csészébe és hagytuk elpárologni 3 nap alatt. Az így kapott száraz maradékot golyóvá, vagy nyers hen- gerekké gyúrtuk, amely alábbi képen látható.
  ELASTIQ ULTRA
másik ragasztóanyag
A képek tisztán mutatják a szárazanyagból mérhető mennyiségi különbséget, valamint a kapott polimer épségét.
    ADJUVÁNSOK
71
  


   69   70   71   72   73