Page 67 - Termekkatalogus 2024
P. 67

              ATS KRISTALL
 HATÓANYAG- TARTALOM
96-98% ammónium-tioszulfát
KISZERELÉS
25 kg-os papírzsák
  Egy különleges gyártási folyamatnak köszönhetően a gyártó által előállított és kétszeresen stabilizált am- mónium-tioszulfát kristályos formulációba került. Ez- zel jelentősen megnőtt az eltarthatósága és erősen csökkent az összeállásra való hajlama, összehason- lítva a nem vagy csak egyszer stabilizált készítmé- nyekkel. Amennyiben a készítmény a hosszú tárolás során mégis összeállna, az semmilyen formában nem befolyásolja a hatásosságát.
FELHASZNÁLHATÓ
A terméket teljes virágzástól a középső virágok sziromhullásáig, annak időtartamától függően egy- szer, illetve kétszer alkalmazzuk. Ebben a periódus- ban nagy menynyiségű nitrogént és ként biztosítunk a növény számára a néhány nap múlva kezdődő in- tenzív sejtosztódás időszak előkészítésére. Kezelés során a magas dózis hatására a növény sokkot kap, az etilénszint megemelkedik, ennek köszönhetően, illetve a perzselő hatásnak mintegy mellékhatásaként számíthatunk a virágszám csökkenésére.
A készítmény hatóanyaga tisztán fizikai úton avat- kozik be a növény életébe azzal, hogy leperzseli a még meg nem termékenyült virágok bibéit. A nö- vényt ért – rövid ideig tartó – sokkhatás megemeli az etilénszintet, amely tovább erősíti a termésritkító hatást.
TECHNOLÓGIAI JAVASLAT
Termésritkításra javasolt dózis 12-18 kg/ha.
A folyékony ATS-hez hasonlóan, itt is a a könnyen rit- kítható fajoknál az alacsonyabb dózis, a nehezebben ritkíthatóknál a magasabb dózis használata javasolt.
A termék alkalmazásakor ideális léghőmérsék- let 15–22 °C. Vízben kiválóan oldódik.
Kijuttatásnál feltétlenül figyeljünk arra, hogy a per- metlé csak száraz felületre kerüljön, és lehetőleg 24 órán belül ne nedvesedjen újra. Közvetlenül eső után vagy harmatos felületre kipermetezve a termék per- zselést okozhat!
Tápanyag-utánpótlás és terméskiegyenlítés céljá- ból 2 kezelés javasolt. Általánosan ajánlott dózisa 15 kg/ha. A második alkalmazás ideje akkor van, ami- kor az egyéves részeken a virágok kinyílnak.
» kijuttatásnál feltétlenül figyeljünk arra, hogy a permetlé csak száraz felületre kerüljön, és lehetőleg 24 órán belül ne nedvesedjen újra
» közvetlenül eső után vagy harmatos felületre kipermetezve a termék perzselést okozhat!
   MŰTRÁGYÁK
67
   65   66   67   68   69