Page 60 - Termekkatalogus 2024
P. 60

   NŐVEKEDÉSSZABÁLYOZÓ SZEREK
 6600
 GLOBARYLL 100
 ÖSSZETÉTELE
100 g/l 6-benziladenin
FORMULÁCIÓ
SL (vízoldható koncentrátum)
FORGALMAZÁSI KATEGÓRIA
II.
KISZERELÉS
1 l-es műanyag flakon
 JAVASOLT TECHNOLÓGIA
A szakaszos terméshozásra hajlamos alma- és kör- tefajtáknál (Golden Spur, Elstar, Red Delicious, Bosc), a kihagyó termést követő évben túlzott virágzatot hozó alma- és körtefajtáknál termésritkításra, illetve az egyenletes terméshozás fenntartására, termő- korú alma és körte ültetvényekben. A készítmény felhasználható alma növekedésszabályozására, gyümölcsritkítására, 5–10 mm-es gyümölcskezde- mény állapot elérésétől, 10–20 mm-es (mogyoró nagyságú) gyümölcskezdemény állapot eléréséig terjedő időszakban, 900-1000 l/ha vízmennyiség- gel, állománypermetezéssel kijuttatva. A felhasznál- ható mennyiség mind almában és mind körtében 1–1,5 l/ha, koronaformától függően 500-1000 l/ha permetlé kijuttatásával.
Ügyelni kell, hogy a permetlé legalább a korona 80 %-át fedje. A kezelések hatékonyságát az időjárá- si körülmények és a gyümölcsfák vigora jelentősen befolyásolja. A termésritkítás hatása normális kö- rülmények között a kezelést követő 2–3 héten belül észlelhető. A kezelés hatására növekszik a gyümölcs- méret és az egyenletesebb termőrész-berakódással csökken a rendszertelen terméshozás, az alternan- cia kialakulása az intenzív gyümölcsösökben.
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
EGYÉB TECHNOLÓGIAI JAVASLATOK
Használat előtt felrázandó. A kijuttatás utáni hőmér- séklet optimális értéke 20-25 °C, 2-3 napon keresz- tül. Ha ennél melegebb, 28-30 °C-os napok következ- nek, szükség lehet egy újabb ritkításra. A kijuttatásra nem alkalmas az alacsony, 18 °C alatti hőmérséklet. A permetezést lehetőség szerint a reggeli, illetve az esti órákban célszerű elvégezni, amikor a levegő re- latív páratartalma viszonylag magas.
» a korlátozott auxintermelésű kis gyümölcsök, amelyekben a magkezdemények még nem alakultak ki, a kezelés hatására lehullanak
» növekedésgátló hatással a hatóanyag nem rendelkezik
» mindig önmagában juttassuk ki, egy vegetációban egy alkalommal
» előre jelzett, hűvös időjárás esetén halasszuk el a kijuttatást
 KULTÚRA
 FELHASZNÁLÁS
 A KIJUTTATÁSHOZ SZÜKSÉGES
 KEZELÉS IDEJE
 ÉVI (NAP)
 SZER (L/HA)
 VÍZ (L/HA)
  alma, körte
 növekedésszabály- zás, gyümölcsritkítás
  1–1,5
 900-1000
 5-10 mm-es gyümölcskezdemények - 10–20 mm-es (mogyoró nagyságú) gyümölcskezdemények
  90
  
   58   59   60   61   62