Page 24 - Termekkatalogus 2024
P. 24

  BASAMID G
 HATÓANYAG- TARTALOM
96,5 % dazomet
FORMULÁCIÓ
MG (mikrogranulátum)
FORGALMAZÁSI KATEGÓRIA
III.
KISZERELÉS
20 kg-os műanyag zsák
 JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA
A kezelés finom morzsalékos talajon végezhető el. A felületre kézi vagy gépi úton egyenletesen kijut- tatott granulátumot 10-15 cm, szőlő-, gyümölcste- lepítés esetén 20-25 cm mélyre be kell dolgozni. A szer nedvesség jelenlétében 15-20 °C között gyors gázosodás útján fejti ki hatását, emiatt alacsony ta- lajnedvesség esetén a kezelést követően 5-6 mm-es öntözés szükséges. A tartós hatás érdekében a ke- zelt területet, illetve földkupacot célszerű a gázokat át nem eresztő fóliával takarni.
A kezelést követően általában 2 héttel, míg alacso- nyabb hőmérséklet (5-10 °C) esetén 3-4 héttel a ta- lajt fel kell lazítani, illetve át kell lapátolni.
A vetés, ültetés vagy telepítés előtt tesztvizsgálattal (saláta- vagy zsázsateszt) meg kell győződni arról, hogy a talaj mentes-e fitotoxikus szermaradványok- tól. Ha a teszt alapján csírázásgátlást tapasztalunk, a talaj fellazítását, szellőztetését meg kell ismételni.
A talajfertőtlenítő készítménnyel együtt szerves trá- gya és talajjavító meszező anyagok kijuttatása tilos! Azokat a forgatás előtt kell a területre kijuttatni. Zárt termesztőberendezésben történő alkalmazása csak növényektől mentes, üres házban történhet.
A készítmény kizárólag talajfertőtlenítő szerként használható fel! Ugyanazon a területen hároméven- te legfeljebb egyszer alkalmazható!
» talajnedvesség hatására metil­izotiocianát gáz képződik
Egyedülállóan széles hatásspektrum:
» növényparazita fonálférgek
» kórokozó talajlakó gombák
» csírázó gyommagvak
» talajlakó kártevők (drótféreg, cserebogár pajor, mocskospajor, stb.)
 NORMÁL SZERKEZETŰ, KÖZEPES VÍZTARTALMÚ TALAJOKNÁL SZÁMOLT BEHATÁSI IDŐ
 TALAJHŐMÉRSÉKLET 10 CM-ES MÉLYSÉGBEN
 BEHATÁSI IDŐ
 18 °C felett
 10–12 nap
 15–18 °C
 12–18 nap
 2–15 °C
18–26 nap
 8–12°C
 25–30 nap
  KULTÚRA
 KÁROSÍTÓ
  KÉT KEZELÉS KÖZÖTT ELTELT MINIMÁLIS IDŐTARTAM (ÉV)
 A KIJUTTATÁSHOZ SZÜKSÉGES SZER- MENNYISÉG
  dohány, zöldség,
dísznövény palántanevelő ágyak
 növényparazita fonálférgek (szabadon élő fonálférgek, gyökérgubacs fonálférgek), kór- okozó talajlakó gombák, csírázó gyommagvak, talajlakó kártevők (drótférgek, cserebogár pajo- rok, mocskospajor, stb.)
  3
  250 g/m3
  zöldségfélék, dísznövény (szabadföl- dön és zárt termesztőberendezés- ben), díszfaiskola, erdészeti csemete- kertek, gyümölcs és szőlőiskolák, termesztett gyógynövények
 3
 50-60 g/m2
 gyümölcs-, szőlő-, komlótelepítések
 3
 40-100 g/m2
   ROVARÖLŐ SZEREK
24
 

   22   23   24   25   26